Om denne sidenhvem er jeg?

Jeg er en kattevenn som vil det beste for mine egne katter, kattebetanden og kattens status i samfunnet. Denne siden er ment som informasjon så andre katteiere kan ta den beste avgjørelsen på vegne av sine katter. Jeg ser stadig at det verserer visse misforståelser angående kastrering og hva det gjør med katten. Når man kan avkrefte enkelte myte vil de reelle faktaene stå klarere fram.

Selv bor jeg nå sammen med 2 hannkatter, begge er selvsagt kastrert. Jeg er oppvokst med katt, men kattene i barndommen ble aldri kastrert. Mine foreldre hadde store motforestillinger mot kastrering, uten å egentlig ha satt seg inn i alle fakta. Ingen tvil om at denne skepsismen skyldtes konservatisme, en frykt for å gjøre annerledes enn de hadde gjort med tidligere katter. Her kommer jeg vel også til en av grunnene til at jeg engasjerer meg i denne opplysningssaken. Vi er nemlig alle i familien overbevist om at kattene våre kunne fått leve lengre og med større livskvalitet hvis de hadde sluppet å være hormonsprengte slosskjemper. En av hannkattene holdt en gang på å dø av blodforgiftning pga slosskamp med andre katter. Og flere av kattene forsvant på noen av sine lange vandringer. Dette hadde ikke vært nødvendig hvis vi bare hadde kastrert kattene. I tillegg så vi at samtidig som hannkatten vår bygde seg opp som gatas skrekk, hadde veldig mange av kattungene som ble født i området trekk fra vår katt. Vi følte altså etterhvert et moralsk ansvar for at så mange uønskede kattunger ble født. Jeg vil altså prøve å gi riktig informasjon og råd så ikke flere trenger å oppleve det vi opplevde, og deretter måtte angre på noe som så lett kunne vært unngått.

hvordan er denne siden laget?

Jeg har laget denne siden selv, driver litt på fritiden med enkel webdesign. Den er skrevet i HTML, CSS og noe PHP. Ikke imponerende eller revolusjerende av noe slag, men håpet er at den skal være brukervennlig. Den er optimalisert for Firefox/Safari.

Kattene du ser bilde av her på siden er

Felix og Tigris

For å komme i kontakt med meg:

kontakt

Hvis du har noen tilbakemeldinger, rettelser av faktafeil e.l. på denn siden, vær så snill og skriv dem inne her:

kommentarer til siden

Det er mitt mål at denne siden skal inneholde korrekte faktaopplysninger, så hvis noe jeg har skrevet er misvisende/direkte galt, så må jeg få beskjed om dette!